Sunday, January 22, 2017

My New Working Table




ASSALAMMUALAIKUM
My New Working Table


Untuk 2017, tempat kerja aku di Mega Prestima (Nilai), tak banyak yang berubah. Tak berubah tu, maksudnya dari segi persekitaran tempat aku bekerja. Masih di meja yang sama. Komputer yang sama dan aku, masih diri aku yang sama . Mungkin apa yang patut aku renew kan adalah diri aku. Mungkin tak perlu pun nak tambah barangan yang baru macam beg atau kasut baru, cuma mungkin perlukan pemikiran dan mindset yang baru.

Yang terbaru pada tahun 2017 ni, cuma ada penambahan 1 kalender di meja kerja aku. Ini adalah untuk memastikan aku sentiasa alert dengan masa dan duedate -duedate kerja yang perlu dihantar untuk disemak. 

Gambar sebelum : Meja bersepah-sepah .

Gambar selepas: Keadaan meja kerja terbaru aku untuk 2017. Lebih kemas. Kot.πŸ’˜πŸ’˜  


Mungkin perubahan ni nampak sedikit contohnya improve dari segi masa. Tapi aku percaya, dengan kegigihan aku improve masa (always on time) pasti akan membawa perubahan yang besar pada diri aku buat masa sekarang dan pada masa hadapan.



Ini bilik meeting company aku . Cantikkan. Hehe😎😎






 








New Year (2017)

ASSALAMMUALAIKUM
New Year (2017)

Rasanya masih belum terlambat lagi kalau nak wish “ Happy New Years” to all my readers. * Macam la ramai sangat yang membaca” . Hehe. Kita pun masih berada di awal bulan lagi kan, bulan Januari . Jadi, masih jauh lagi untuk sampai ke penghujung tahun 2017 . Walaupun masih jauh lagi, sebenarnya pejam celik-pejam celik je dah sampai ke penghujung 2017. Kan. Kejap je. Macam 2016 dulu. Tak sedar pun, tiba-tiba dahhhhhh masuk tahun 2017.


My Azam 2017 is still under construction. What about you ? 


Tapi Alhamdulillah, banyak perkara suka dan duka yang aku lalui. Perkara yang dapat membuka mata aku untuk menilai setiap perkara yang terjadi di sekeliling aku. Selepas tamat belajar (ijazah sarjana), aku cuba memperbetulkan segala  kekurangan terutamanya, semasa aku bekerja di Mega Prestima ni. Tak kisah, kat mana sekali pun kita bekerja, yang penting, semuanya bermula dari diri kita sendiri. Kan. Kita yang mencorakkan nasib diri. Aku jugak cuba untuk lebih terbuka dan untuk  menerima segala teguran dan belajar dari setiap kesilapan. No one Perfect.

Pada tahun 2017 ni, disebabkan aku sangat kuat dengan pegangan pada setiap kepercayaan yang aku percaya , jadi aku harus kerap membaca untuk memperkuatkankan kepercayaan. Contohnya, " Betul ke kalau kita focus boleh berjaya?" " Betul ke, worksmart tu lebih baik dari workhard ?  I need something miracle happen to proven or answer my question. Faham tak ? Ke aku dah berpusing- pusing cakap πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Disebabkan aku sangat banyak persoalan yang bermain difikiran aku. Contohnya, “why we need to do this ?”. “Why we need to achieve that ?“ , jadi aku harus lah banyak membaca kan. Mungkin lepas ni aku boleh bagi motivasi dekat orang lain keee, disebabkan aku dah berjaya merungkai sesuatu yang sangat misteri dalam diri aku ni. Heehehe.  Maybe, hanya satu jawapan jeee. 


To be someone better in future.
Maybeee.... 



Pada tahun baru ni, antara azam aku adalah untuk beli rumah (insya allah).  Sebelum beli rumah tu, banyak benda yang perlu aku ambil tahu. Contohnya:
·         Berapa jumlah harga rumah yang aku layak untuk beli .
·         Berapakah harga pasaran bagi sebuah rumah mengikut keluasan dan lokasi.   
·         Adakah ia berbaloi untuk aku pilih rumah tu dengan harga dan mengambil kira semua perkara di atas.

Semasa aku bekerja di Mega Prestima ni, kawan aku ni (syazwani) la yang paling banyak encourage aku untuk mendedahkan diri pasal hartanah ni. Selain beliau mahir dalam pemasaran di syarikat aku (Mega Prestima Industries Sdn. Bhd.), beliau juga mudah bersemangat kalau kitorang (kawan-kawan) yang lain bercerita tentang our future planning. Aku pun gembira dengan adanya wani, maka bertambahlah ilmu-ilmu di dada. Gittewww.  Hehe.


Wani (kiri). Aku (kanan) di Ofis Mega Prestima .




Fatin & Syazwani. Kitorang bersama-sama join talk about Hartanah di Nilai



Kawan-kawan Di Mega Prestima yang sangat supportive dan baik hati .





Yang menaip,
shahrulhidayah