Sunday, December 4, 2016

Steamboat Empire, Cyberjaya

Salam,

           Sabtu yang lalu (3.12.2016), kami (officemate Mega Prestima ) dalam beberapa orang (3 orang) pergi warehouse sale bertempat di cheras. Jauh nau kitorang berjalan. Warehouse kai ni best sikit sebab diorang jual barangan Elianto, TIAMO & BONITA. Sebenarnya dua orang kawan aku ni nak merasai pengalaman membeli di warehouse sale. Gamat ke tak?. Huru hara ke ? Semuanya bakal terjawab apabila mereka merasai pengalaman itu sendiri nanti yea.  Bagi aku, aku dah banyak kali pergi (berbeza jualan langsung) sebab aku memang aim membeli barang yang dikatogerikan 'kehendak' hanya pada hujung tahun sahaja. Sebab masa tu kan Year End Sale laa.WAREHOUSE SALE laaa. Clearance Sale laaa. Boleh jadi ulat kalau tak dikawal . Duit gaji pun boleh lesap serta merta kalau tak plan, dan limitkan duit cash. KAlau bawak debit card kene ade kawan pantau. Credit card ? No No, AKtakan tidak pada Credit Card.  Benda2 tak berfaedah bagi aku adalah seperti seperti, kasut berlebihan , baju berlebihan, barangan make up, minyak wangi. Bagi barangan bukan kehendak pulak adalah seperti shower foam, shampoo, ubat gigi, bedak. Tengok la, berapa lama tempoh penggunaannya. Kadang-kadang boleh bertahan sampai 3 bulan. Aduh, cerita steambot empire ngak masuk lagi dong !

Jadi selepas kami bershopping sakan. HAHA. over je bersakan, Tak de lah besakan Aku habis kan RM48 je. Aku memang bajet not more than RM50. Ye lah barangan 'kehendak' kan. Not sooo important. But satisfied. Haaa aku pun tak tau nak describe macam mana that feeling. So lepas dari membeli belah kitorang pun menuju ke satu tempat yang bernama Steamboat Empire . Dimana , selain dari tempat itu. Ade tempat makan mewah yang lain. Aku tak Ambil gambar banyak lokasi tu tapi, gambar makan banyak la. Sebab tak teringat nak ambil gambar banyak-banyak.


Overall . Nice  and Satisfied. 
Price : RM27.50/person



Bahagian aku.Nasi goreng, kentang goreng dan selebihnya adalah seafood. Base: tom yam soup


Wani, sibuk memasak tanpa menghiraukan keadaan disekeliling


Dim Sum with smell of bamboo

Haruslah ada gambar untuk dimasukkan kedalam instagram. Dah kenyang baru nak ambik gambar.


Fatin & Wani

Aku (yang gemok) & wani yang cantik